Az Észak-Karolinai Egyetem szakemberei közel ötezer férfi és nő esetében vizsgálták a magnéziumbevitel és a cukorbetegség kockázatának összefüggését. A kutatás kezdetén 18-30 éves vizsgálati alanyok 7,3%-a lett cukorbeteg a 20 évig tartó megfigyelési periódus végére.
A cukorbetegség kialakulásának kockázata 47 százalékkal alacsonyabb volt azok esetében, akik szervezete 200 milligramm magnéziumhoz jutott minden egyes ezer kalória elfogyasztásakor, mint azoknál, akiknél ez a mennyiség száz milligrammnál kevesebb volt.
A kutatók arra is felfigyeltek, hogy ahogy nőtt a magnéziumbevitel, úgy csökkent számos gyulladásjelző marker szintje a vérben, illetve a vércukorszintet szabályozó inzulin hormon hatásaival szembeni ellenállás. Mint megállapították, a vérben lévő magasabb magnéziumszint az inzulinrezisztencia alacsonyabb szintjével áll kapcsolatban.
„A magnézium bevitelének növelése fontos lehet az inzulinérzékenység javítása, a gyulladáscsökkenés és a cukorbetegség kockázatának mérséklése szempontjából” – magyarázta Ka He, a kutatás egyik szerzője.
Az egészséges, zöld leveles zöldségekben, hüvelyesekben, teljes kiőrlésű gabonákban és olajos magvakban gazdag táplálkozáson túl érdemes kipróbálni a bőrre permetezhető magnézium készítményeket is, hiszen már krémekkel, koncentrátumokkal, arcpakolásokkal, vagy a napi testápolással megoldható a szervezet magnéziumpótlása. Ez a módszer amellett, hogy célzottan hat, nem terheli meg a szervezet emésztőrendszerét sem, ráadásul praktikus és sokoldalú - hiszen így akár egy nyugtató fürdő formájában is segíthetjük szervezetünk magnéziumpótlását. A szórófejes, flakonos magnéziumtartalmú koncentrátumok pedig bárhol, bármikor, egyszerűen használhatók.
Tegyen Ön is a kiegyensúlyozott magnéziumszintért - higgye el, szervezete sokszorosan meghálálja!
Szponzorált tartalom