2021. Június 13. vasárnap
Miért nem szépek a hegek? -  Helyes hegkezelés: kis odafigyeléssel nagy hatás -  Contractubex® Gél – a klasszikus -  Szépségtipp rövid távra
A nyári, nyitott ruhákban előbukkanó régebbi, vagy új hegek elsősorban a nőknek jelentenek problémát, egy-egy sérülés nyoma a férfiakat még vonzóbbá is teheti. Hölgyek esetében a hegek csökkenthetik a vonzerőt és a magabiztosságot. Hogyan gyógyulnak a sebek a lehető legkisebb heggel és miképpen halványíthatjuk a régebbi hegeket otthon?

Az esztétikai problémán túl a hegek egy sor más kényelmetlenséget is okozhatnak, úgy mint: viszketést, feszülő érzést, hőmérsékletváltozásra mutatkozó érzékenységet. A modern hegkezelés nem csak halványítja a heget, hanem puhává, rugalmassá teszi a bőrt, ezáltal enyhíti a panaszokat.

Modern hegkezelés

Miért nem szépek a hegek?

Míg a bőrfelszínt érintő kisebb horzsolások heg nélkül gyógyulnak, mélyebb sebek gyógyításánál a szervezetnek gyorsan kell reagálnia, mert a fertőzések elkerülése előrébb való szempont, mint a szépség. A gyors szövetpótlás, a seb zárása így az esztétikum rovására megy, és a hegszövet így sosem lehet olyan szép, mint az ép bőr.

Helyes hegkezelés: kis odafigyeléssel nagy hatás

A seb méretétől függően akár két évig is eltarthat, amíg egy heg eléri a végleges formáját. Ebben az időszakban a legkönnyebb halványítani a heget, a régebbi hegek hatékony kezelése több kitartást igényel. Annál jobb, minél korábban kezdjük a hegkezelést, ideálisan amint a seb bezárult vagy a varratok eltávolításra kerültek. A friss hegek kezelésére legalább 2-3 hónapot szánjunk, míg a régebbi hegszövetek halványítása akár hat hónapig is eltarthat.

A hegszövet nagyon lassan regenerálódik. Legyen türelmes és kitartó – megéri az erőfeszítést!

Alapvető fontosságú, hogy a heg aktív hatóanyagokkal és olyan anyagokkal legyen ellátva, amelyek gátolják a túlzott hegképződést, csökkentik a kipirosodást és javítják a bőr rugalmasságát és lágyságát.

A Contractubex® hármas hatású formulája ezeket a jótékony hatásokat fejti ki a bőr gyógyulási folyamatára.

Contractubex® Gél – a klasszikus

[A Contractubex® gél a világ legkedveltebb hegkezelő terméke. Több, mint 50 éve sikeresen alkalmazható hegek kezelésére. A Contractubex® gél formában a legnagyobb forgalmú hegkezelő készítmény több mint 60 országban és az orvosok rendszeresen ajánlják a világ minden tájáról.

A Contractubex® hatékonyságát számos klinikai vizsgálat bizonyítja. Három aktív összetevőjének egyedüli kombinációja mélyen felszívódik a hegbe, ezáltal belülről csökkentve a hegesedést. Az eredmény: a majdnem láthatatlan heg.

Hogyan kell használni? Meddig tart a kezelés? >>

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

CONTRATUBEX GÉL 20- G. Vény nélkül kapható gyógyszer. OGYI-T-1640/01. Kérjük, figyelmesen olvassa el a dobozban található betegtájékoztatót (OGYI/37541/2014, OGYI/25125/2015). Keresse a gyógyszertárakban! Gyártó: Merz Pharmaceuticals GmbH, Germany. Képviselet: Shila-Medic Kft, 4030 Debrecen, Puttony u. 35.

Szépségtipp rövid távra

Ha egy-egy fontos, reprezentatív eseményen elegáns ruhában jelenünk meg és magabiztosságunk szempontjából is, esztétikai szempontból is fontos a minél vonzóbb megjelenés, sminkeljük a régebbi heget (korrektor, alapozó, púder jó szolgálatot tehetnek). Ez a megoldás csak rövid távon, alkalmilag működhet életszerűen. Hosszú távon kitartó, türelmes hegkezeléssel csodálatos eredményt érhetünk el.

Szponzorált tartalom


Szerző: Tajnafői Éva
2020. 08. 23.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés