2024. Július 22. hétfő
Kevésbé éhezünk meg a fogyókúra alatt, ha naponta háromszor ülünk asztalhoz az étkezésekhez, mintha többször csak bekapnánk néhány falatot – állapították meg amerikai kutatók.

A Purdue Egyetem kutatói túlsúlyos és elhízott férfiakat követtek nyomon, akik alacsony kalóriatartalmú, illetve fehérjében gazdag étrendet követtek. A résztvevők 12 héten át 750 kalóriával kevesebbet vettek magukhoz, mint amennyire testsúlyuk fenntartásához szükség lett volna.

fogyókúra

A fogyókúra hetedik hetétől a csoport egy része háromszor evett naponta, öt óránként, másik része pedig naponta hatszor, két órás gyakorisággal. Egy idő után aztán megcserélték a diéta típusát a két csoport között.

Heather Leidy és kutatócsoportja tapasztalatai szerint a diétázók elégedettebbek és kevésbé voltak éhesek, amikor naponta háromszor ettek, mint amikor hat részre osztották szét a napi ételmennyiséget. Szintén kevésbé jelentkezett éhségérzet a nap folyamán azoknál, akik a nagyobb fehérjetartalmú (25 százalék) diétát követték, mint azoknál, akiknél a teljes elfogyasztott élelemnek csak 14 százalékát tette ki fehérje. Utóbbi csoportban viszont nem változott az éhségérzet az étkezés gyakoriságának függvényében.

Mindezek alapján tehát a fogyókúra akkor lehet könnyebben betartható, ha naponta csak háromszor étkezünk, és még jobb, ha az ételek több fehérjét tartalmaznak.


Forrás: MTI
2010. 09. 23.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés