2021. Május 06. csütörtök
Az ünnepek alatt felszedett kilóktól tízből hét ember diétával próbál meg megszabadulni az újévben, amihez a jövőben talán egy új, zsírégető hatású gyógyszer adhat majd segítséget, anélkül hogy az étrenden változtatni kellene.

A Zafgen nevű gyógyszergyártó cég ZGN-433 nevű gyógyszerének klinikai kísérletei biztató eredménnyel zárultak. A szer, amelyet eredetileg tömör daganatok kezelésére fejlesztettek ki, a zsírszövetek lebontásával fejti ki hatását.

gyógyszer, fogyás

A vizsgálat eredményei szerint 24 túlsúlyos nő átlagosan 1 kg súlyfeleslegtől szabadult meg a 26 napos kísérleti periódus alatt – ez az ajánlott és biztonságos fogyás felső határa. A résztvevők csökkent étvágyról is beszámoltak.

A New Scientist az eredményeket megdöbbentőnek találta, különösen annak fényében, hogy a nők a kísérlet alatt ugyanannyit ettek, mint korábban, sőt mozogni sem kezdek el.

Korábbi kutatások alapján úgy tudjuk, hogy minél túlsúlyosabb valaki, annál nehezebben tud lefogyni, mivel a test „átprogramozza” magát, hogy több zsírt tudjon raktározni. Emiatt a szervezet kevésbé lesz érzékeny az inzulin hormonra, ami segíthetne a fogyásban.

A Zafgen kutatói úgy gondolják, hogy a kísérleti szer egy olyan enzimet blokkol, ami meggátolja a gének helyes működését. Ez azt jelenti, hogy az enzim nem aktiválja tovább azokat a géneket, amelyek gátolják az inzulin hatását.


Forrás: Medipress
2011. 01. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés