2024. Július 22. hétfő
Jobb, mint a kávé

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Szoros leadási határidő, átmulatott éjszaka utáni munkanap, vizsgaidőszak, vagy csak egy szimplán nehezen induló, álmos reggel – mindenki előtt ismerős élethelyzetek, amikor szükségünk van valamilyen megoldásra, hogy felpörgessük az agyunkat. Kiváló megoldás lehet erre a fekete tea, a benne lévő teanin nevű aminosav ugyanis segít éber állapotba kerülni, miközben a szervezet nyugalmi állapotban marad.


A teát leginkább a hidegben felmelegítő forró italként vagy jeges frissítőként isszuk, pedig ennél sokkal többre képes. Ez az aromás ital segít leküzdeni a fáradtságot, serkenti az agyat, fokozza az éberséget. Mindezt ráadásul úgy, hogy hangulatunkra, mentális teljesítőképességünkre előnyösen hat.

Fekete tea tein

Jobb, mint a kávé

Közismert, hogy a kávéhoz hasonlóan a tealevélben, így a belőle készült italban is megtalálható a koffein, bár kisebb mennyiségben tartalmazza, és általában tein névvel illetik. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy ha mindkét italban jelen van a koffein, hogyan lehetséges, hogy fogyasztásuk után mégis eltérő hatást tapasztalunk. Erre a legújabb, a fekete tea hatását vizsgáló kutatások adnak választ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

----------------------------------------------------------------------------------------------------

A teában lévő tein mellett a tea másik természetes hatóanyaga, a teanin segít a szellemi felfrissülésben és fokozza a kellemes közérzetet. A teaninnak köszönhetően ugyanakkor relaxált, de mégis éber állapotba kerülhetünk: kitisztulnak a gondolatok és fokozódik a koncentráció, mindez káros hatás nélkül. A teanin a teinnel kombinálva úgy gyakorol kedvező hatást a szellemi teljesítőképességre, hogy közben szervezetünk nyugalmi állapotát sem borítja fel.

A teanin hatása már 2-3 csésze fekete tea elfogyasztását követően tapasztalható. A fekete teát az esti órákban is nyugodtan fogyaszthatjuk, mert más koffeintartalmú italokkal szemben nem zavarja meg az elalvást, a nyugodt pihenést.

Összességében elmondhatjuk, hogy az egészséges életmódnak a rendszeres teázás is részét képezheti, így a napi minimálisan ajánlott 2 liter folyadékbevitelnél jótékony hatásai révén a teára is számíthatunk.

A tea minden napszakban ideális ital: reggel felébreszti az elmét és a testet, napközben segíti a koncentrációt, este pedig ellazít. Az már csak ráadás, hogy aromája és illata elvarázsolja az érzékeket és feltölti a lelket.


Forrás: Perla Communications
2007. 10. 24.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés