2024. Július 24. szerda
Talán túl szépen hangzik, hogy igaz legyen, de a kutatók azt állítják, felfedeztek egy olyan étrend-kiegészítőt, amely megakadályozza a túlevést.

A természetes étrend-kiegészítőtől hamarabb érezzük telítettnek magunkat, így megakadályozhatja a túlsúlyos emberek hízását. A kísérletekben a túlsúlyos személyek közel hatszor kevesebbet ettek a svédasztalos büfében, amikor az ételekhez hozzáadták az új port. Ráadásul az étvágyat csökkentő hormonok szintje magasabb volt a vérükben. A szakértők azt remélik, hogy a port a jövőben olyan élelmiszerekhez lehet majd hozzáadni, mint például a kenyér vagy a gyümölcsturmixok. A kiegészítő egy proprionát nevű összetevőt tartalmaz, amely olyan hormonok felszabadítására serkenti a bélrendszert, amelyek az agyra hatást gyakorolva csökkentik az éhséget.

A proprionátot a bélrendszer természetes módon állítja elő, amikor a bélbaktériumok erjesztik az étrendi rostokat. Az új táplálékkiegészítő hatóanyaga, az úgynevezett inulin-propionát észter (IPE) a propionát sokkal nagyobb mennyiségét biztosítja, mint amit a normál étrend segítségével be lehet vinni a szervezetbe. A Gut szakfolyóiratban publikált tanulmány szerzője, Gary Frost, az Imperial College London professzora elmondta, most vizsgálják, milyen típusú élelmiszerekhez adható hozzá a kiegészítő, de úgy vélik, a kenyér és a gyümölcsturmixok jó választás lehetnek.


Forrás: Medipress
2014. 12. 16.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés