2021. Június 21. hétfő
Túl sok szülő használja gyerekénél rendszeresen a jó viselkedés jutalmazására vagy baj esetén megnyugtatásra az ételt, ezek a gyerekek viszont felnőtt korukra nagyobb eséllyel válnak elhízottá, figyelmeztetnek brit kutatók.

James Stubbs elhízáskutató és munkatársai több mint kétezer fő vizsgálata során azt állapították meg, hogy az étellel jutalmazott gyerekek négyszer nagyobb valószínűséggel váltak túlsúlyossá. Míg a résztvevők közül a gyerekként étellel jutalmazottak 25 százaléka mondta, hogy már gyerekkora óta túlsúlyos, addig ez az arány csak 6 százalék volt azoknál, akik nem nassolnivalót kaptak jó viselkedésükért.

étel, jutalom

Felnőtt kori súlyukkal is kétszer nagyobb eséllyel voltak a kikérdezés idején elégedetlenek az étellel jutalmazottak, és a kutatók szerint e csoport 34 százaléka számított valóban elhízottnak, míg a másik csoportban ez az arány 25 százalék volt.

Nagy-Britanniában a férfiak 24, a nőknek pedig 22 százaléka számít elhízottnak, vagyis testtömegindexük (BMI) 30 fölött van, míg a férfiak 44, illetve a nők 33 százaléka túlsúlyos, az ő testtömegindexük 25 és 30 között van.


Forrás: MTI
2011. 03. 02.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés