A hónap témája: Egészségvédő zöldségek-gyümölcsök
![csicsóka csicsóka](https://vital.hu/files/images/th_csicsoka.jpg)
A leginkább a burgonyához hasonlítható csicsóka sok szempontból előnyösebb gumós társánál, ráadásul csökkenti az édesség utáni vágyat és a fáradtságérzetnek is kitűnő ellenszere.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
![](/images/pettyes.png)
![káposzta, rák, rákmegelőző káposzta, rák, rákmegelőző](https://vital.hu/files/images/th_r_cabbage.jpg)
Ez a mindennapi zöldségféle nemcsak, hogy vitaminokban és tápanyagokban gazdag, de ma már tudományosan igazolt gyógyító, betegségmegelőző hatással is rendelkezik. Kéntartalmú fitovegyületei a rák különböző fajtái ellen védhetnek.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
![](/images/pettyes.png)
![répa répa](https://vital.hu/files/images/th_repa.jpg)
A sárgarépa karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek a szabad gyökökkel szemben, és a daganatos betegségek megelőzésében is jelentős szerepük lehet.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
![](/images/pettyes.png)
![Fejtett bab Fejtett bab](https://vital.hu/files/images/th_bean1.jpg)
Ez a nagy tápértékű, laktató zöldségféle bármely kiegyensúlyozott étrend zsírszegény, rostban gazdag alapanyaga lehet, a vegetáriánusok meg szinte nem is nélkülözhetik. Frissen fejtett nyári változata különösen ízletes.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
![](/images/pettyes.png)
Többféle kedvező hatást gyakorol egészségünkre az ananász. Szerencsére már hazánkban sem csak konzerv formájában szerezhető be, hanem a friss, illatos gyümölcs is kapható. Valódi gyógyító, egészségmegőrző hatást és segítséget a fogyókúra idejére ugyanis csak az utóbbitól várhatunk.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
![](/images/pettyes.png)
Az egyik legfontosabb természetes C-vitamin-forrásunk a kellemesen savanykás ízű narancs, melynek héja, és a gerezdjeit elválasztó kevésbé ízletes hártyája is tápanyagokban gazdag. Akkor a legegészségesebb, ha nem csak a kifacsart levét, hanem magát a gyümölcsöt fogyasztjuk.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
![](/images/pettyes.png)
További cikkeink