2024. Július 17. szerda

 Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Az ismert természettudós, Charles Darwin felnőtt életének nagy részében hányingertől, gyakori hányástól, fejfájástól és bőrproblémáktól szenvedett. A tudós tüneteinek hátterében álló betegséget egy ausztrál kutató találta meg.


Számos feltételezés látott már napvilágot Darwin rejtélyes betegsége kapcsán, így egyesek hipochondriára, pánikbetegségre, mások középfülgyulladásra, arzénmérgezésre, vagy éppen trópusi parazitafertőzésre gyanakodtak.

Charles Darwin

John Hayman, a melbournei Monash Egyetem kutatója szerint azonban ciklikus hányás szindróma okozhatta Darwin gyakori elszigeteltségét. A tünetegyüttes többnyire gyerekeknél fordul elő, de nem ritka a felnőttkori kezdet sem. A migrénnel is összefüggésben álló betegség hátterében genetikai eltérést feltételeznek.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A ciklikus hányás szindróma (CVS) tünetei az intenzív hányinger, szorongás, fejfájás, erős hasi fájdalom, ekcéma és visszatérő bőrfertőzések.

Hayman azt állítja, hogy Darwin családjában anyai ágon többen is ilyen tünetektől szenvedtek. Darwin még nem ismerhette a mitokondriumot, a géneket és azok mutációit, ám tudatában volt a fajokon belüli véletlenszerű változatosságnak. Saját genetikai készlete alapvetően kevésbé életrevalóvá tette, ám esélyeit jelentősen javította intelligenciája, lojális kollégái, önfeláldozó felesége, családja, szolgái és vagyona, írja Hayman a bmj.com-on megjelent közleményében.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés