2024. Július 20. szombat
Czanik Balázs idén Horvátországban pihente ki egész éves fáradalmait, ahol természetesen a sport is fontos szerepet játszott, azonban szigorúan csakis a szórakozás, valamint a hobby keretein belül. A nyaralás rendkívül jól sikerült, azonban egy kicsit sem volt zökkenőmentes…

Czanik Balázs idén a gyönyörű Rab-szigeten töltötte szabadságát, ahol a fő szerepet a pihenés kapta, azonban sportoló révén capoeirázónk számos vízi sportnak hódol, így a jetskizés és a búvárkodás mindennapos programmá vált. A sportoló élete rendkívül pörgős, és nyaralni is aktívan szeret, azonban az idei olyannyira aktívan telt, hogy még ideje sem lett volna az unatkozásra. Balázsnak minden napra jutott valami izgalom, amin utólag már csak jókat nevet, azonban ott annyira nem érezte mulatságosnak a helyzetet.

Czanik Balázs

A sportoló robogóbérléssel kezdte a hetet, hogy minél gyorsabban és minél több helyet be tudjon járni, azonban a kétkerekűje ezt nem így gondolta. Egy emelkedőn ugyanis megadta magát, és önkéntesen „irányt váltott”. A lefojtott robogó ugyanis a lejtőn vissza fele gurult Czanikkal, aki bármennyire is próbált gázt adni, a motor csakis a gravitációnak engedelmeskedett. Szerencsére a jó fizikummal rendelkező Czanik nem adta fel és járművét hátrahagyva saját lábán tette meg a hátralévő távot.

Balázsnak horvátországi kin tartózkodása alatt életmentésben is része volt, pontosabban a menteni kénytelen személy szerepét alakította. Czanik ugyan nem rutinos liftező, azonban nem gondolta volna, hogy a robogó után még a hotel liftje is kifog rajta. A két emelet között rekedt capoeirázót valamivel több, mit 20 perc alatt sikerült kiszabadítani. A hotel személyzete, valamint a szakemberek a szétfeszített liftajtó mögül a megviselt Czanikot, valamint egy hölgyet segítettek ki, akik nem tudni, hogy a klíma, és levegőmentes bezártságnak köszönhetően izzadtak le annyira, vagy a kettesben töltött idő alatt mélyebb ismeretségre is szert tettek.

Czaniknak végül a pénzügyekkel is meggyűlt a baja, hiszen egy fillérje sem maradt. Egészen pontosan egy kunája. A fizetős autópályákkal nem számoló sportoló az utolsó fizetésnél már csak imádkozni tudott, hogy a fizetendő összeg nehogy akár egy kunával is több legyen. Imája végül meghallgatásra lelt és ugyan pénz nélkül, azonban nem tudni, hogy valójában egyedül érkezett-e haza.


Forrás: Vital
2009. 08. 28.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés