Fókuszban: Csokoládé, a csodás
A fekete csokoládé rendkívüli mértékben növeli a szívelégtelenség miatt kezelt betegek ereinek rugalmasságát – mutatták ki amerikai kutatók, akik tanulmányukat az European Heart Journal című szaklapban tették közzé.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
A kis mértékben fogyasztott csokoládé csökkentheti a koleszterinszintet, azonban a pozitív hatás sajnos nem mindenkinél érvényesül – állapították meg kutatók nyolc korábbi tanulmány adatainak összegzésekor.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Nem mindegy, hogy milyen csokoládét választunk, és az sem, hogyan esszük, ha el szeretnénk kerülni, hogy az édességtől elhízzunk.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Egy tábla fekete étcsokoládé lényegesen tovább elveszi az étvágyat minden más ennivalótól, mint ugyanannyi tejcsoki, ezért igen alkalmas fogyókúrázásra – ismertették eredményeiket dán kutatók.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Dán kutatások szerint az étcsokoládé jóval laktatóbb, és sokkal inkább alkalmas a csokoládé iránti vágy csillapítására, mint a tejcsokoládé. Az étcsokoládé ezen kívül a zsíros és sós ételek utáni vágyat is csökkenti, így kis mennyiségben eredményesen használható súlyunk megőrzésére.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Jó hír a csoki híveinek: kutatók szerint a magas koleszterinszint csökkentéséhez érdemes bevetni napi két szelet étcsokoládét.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
További cikkeink