2024. Október 07. hétfő
Nem érdemes a kalóriákat számolgatni, ha fogyni szeretnénk: a King’s College London professzora szerint praktikusabb, ha vörösbort és csokoládét fogyasztunk inkább.

Tim Spector professzor, a King’s College London munkatársa azon a véleményen van, hogy a gyomorban jelenlévő baktériumok aránya fontosabb, mint az, hogy pontosan mennyi kalóriát veszünk magunkhoz. Ha azonban megfelelően táplálkozunk, a jó baktériumok segítségével karcsúbbak maradhatunk. A megfelelő táplálkozás a szakember fogalmai szerint egész baráti: a sajt, a csokoládé, a tejtermékek, a magvak, a kávé és a vörös bor mind helyet kapnak benne. „Ha eddig még nem tudatosodott volna, kb. 1,8 kiló baktérium található meg az emberi gyomorban. Ezeknek egy része abban segít, hogy megfelelően tudjunk emészteni, míg más baktériumok a zsír tárolásáért és az étvágyért felelnek. Ha megfelelően táplálkozunk, magunk is tehetünk azért, hogy azok a jó baktériumok szaporodjanak el, amelyek segítenek abban, hogy karcsúbbak és egészségesebbek legyünk” – mondja Spector professzor.

Sós szépség - sóval a fiatal, szép bőrért! >>>

A szakember kutatásai azt mutatják, hogy minél változatosabban étkezünk, annál változatosabb lesz a szervezetünk mikróbája, aminek köszönhetően jobb egészségnek örvendhetünk. „Ami azt illeti, hiába figyelmeztet sok háziorvos, hogy ne együnk túl sok sajtot, a rendszeres sajtfogyasztók körében kisebb az esélye a szívbetegségeknek, mint a sajt nélkül élőknél. A probiotikus joghurtokat is jó szívvel fogyaszthatjuk, mivel a megfelelő mikrobákat tartalmazzák, és jót tesznek a bélrendszernek” – mondja Spector, aki szerint a csokoládé és a vörösbor mértékletes fogyasztása is rendkívül egészséges.

Fogyókúra éhezés nélkül, tartós eredménnyel, könnyedén!> > >   


Forrás: Medipress
2016. 04. 23.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés