A hónap témája: Egészségvédő zöldségek-gyümölcsök
A leginkább a burgonyához hasonlítható csicsóka sok szempontból előnyösebb gumós társánál, ráadásul csökkenti az édesség utáni vágyat és a fáradtságérzetnek is kitűnő ellenszere.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Ez a mindennapi zöldségféle nemcsak, hogy vitaminokban és tápanyagokban gazdag, de ma már tudományosan igazolt gyógyító, betegségmegelőző hatással is rendelkezik. Kéntartalmú fitovegyületei a rák különböző fajtái ellen védhetnek.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
A sárgarépa karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek a szabad gyökökkel szemben, és a daganatos betegségek megelőzésében is jelentős szerepük lehet.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Ez a nagy tápértékű, laktató zöldségféle bármely kiegyensúlyozott étrend zsírszegény, rostban gazdag alapanyaga lehet, a vegetáriánusok meg szinte nem is nélkülözhetik. Frissen fejtett nyári változata különösen ízletes.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Többféle kedvező hatást gyakorol egészségünkre az ananász. Szerencsére már hazánkban sem csak konzerv formájában szerezhető be, hanem a friss, illatos gyümölcs is kapható. Valódi gyógyító, egészségmegőrző hatást és segítséget a fogyókúra idejére ugyanis csak az utóbbitól várhatunk.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
Az egyik legfontosabb természetes C-vitamin-forrásunk a kellemesen savanykás ízű narancs, melynek héja, és a gerezdjeit elválasztó kevésbé ízletes hártyája is tápanyagokban gazdag. Akkor a legegészségesebb, ha nem csak a kifacsart levét, hanem magát a gyümölcsöt fogyasztjuk.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN
További cikkeink