Rafinált hozzávalók és egyszerű elkészítés jellemzik az afrikai konyha ételeit. A sok zöldség és exotikus fűszerek kombinációja garantálja az egészséges fogásokat és a különleges ízvilágot. A Dél-afrikai konyha változatosságát számos kolónia és kultúra befolyása adja. Népszerűségét a zsírban szegény, egészséges és könnyen emészthető ételeknek köszönheti.
------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------
Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:
38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!
Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Receptek Dél-afrikából
Bobotie
Adjunk 1 kg darált húshoz 2 fej finomra vágott hagymát, 2 evőkanál sárgabaracklekvárt, kevés citromlevet, 2 evőkanál Chutney-t, mazsolát és curry-t, majd süssük elő egy serpenyőben. A megpirított húst tegyük tűzálló tálba. 220 ml tejben keverjünk el 3 tojást és öntsük a hús tetejére, majd 3 banánt vágjunk félbe és helyezzük a „rakott hús” tetejére. 180°C-os sütőben süssük 40-50 percig. Míg a hús megsül, elkészíthetjük a hozzá illő rizssalátát.
Rizssaláta
Adjunk 250 g főtt rizshez 1 piros és 1 zöld finomra vágott paprikát, egy apróra vágott hagymát és 50 g áztatott mazsolát, keverjük el fél csésze joghurtot és ugyanannyi majonézt. Friss citromfűvel tálaljuk.
Avokádósaláta
Az afrikai ebéd/vacsora menüsorából nem hiányozhat az egészséges és friss avokádósaláta.
Vágjunk fel 4 paradicsomot és 3 avokádót szeletekre és kevés friss jégsalátával helyezzük egy tálba a zöldségeket. Készítsünk hozzá pikáns szószt a következőképpen: egy kemény főtt tojást aprítsunk fel egy fej lilahagymával, egy teáskanál só, egy citrom leve, két evőkanál ecet és 100ml olívaolaj kerüljön bele jól összekeverve. A salátát tálaljuk a a pikáns szósszal, frissen őrölt borssal és citromfűvel.
Frissítő gyömbérkoktél
Hámozzunk meg 500g friss gyömbért, adjunk hozzá 50 g friss borsmentát és tegyük 2 liter vízbe a fűszereket.
1 ananászt 4 narancsot és 2 citromot levét adjuk az italhoz, végezetül ízesítsük 300 g cukorral. Hidegen fogyasszuk.
Afrikai banándesszert
Készítsünk 6 érett banánból pépet, majd oldjunk fel negyed csészényi meleg vízben negyed csészényi cukrot. Adjunk hozzá egy csészényi lisztet, egy kevés szerecsendiót és adjuk a keverékhez a banánpürét. A tésztát kis adagokban süssük ki napraforgóolajban. Kihagyhatatlan, gyerekek kedvence.