Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Afrikai konyha – Különleges ízutazás az egészség jegyében

  Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Sushi, cous-cous, paella – itthon is ismerősen csengő nevű ételek, melyek immáron nem csak az éttermek étlapjain szerepelnek, otthon is könnyen elkészíthetők a világkonyha ezen finomságai. Ha valami újat, ennivalóan exotikusat szeretnénk kipróbálni, akkor a változatos és ízvilágában gazdag afrikai konyha ételeivel lephetjük meg vendégeinket, családunkat. Olyan egészséges recepteket gyűjtöttünk össze, melyekhez az alapanyagokat könnyedén beszerezhetjük a mindennapi bevásárlás során és az elkészítésük sem igényel nagy főzőrutint.



Rafinált hozzávalók és egyszerű elkészítés jellemzik az afrikai konyha ételeit. A sok zöldség és exotikus fűszerek kombinációja garantálja az egészséges fogásokat és a különleges ízvilágot. A Dél-afrikai konyha változatosságát számos kolónia és kultúra befolyása adja. Népszerűségét a zsírban szegény, egészséges és könnyen emészthető ételeknek köszönheti.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

Megnézem a légkeveréses halogén főzőkészüléket >> [1]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Receptek Dél-afrikából

Bobotie

Adjunk 1 kg darált húshoz 2 fej finomra vágott hagymát, 2 evőkanál sárgabaracklekvárt, kevés citromlevet, 2 evőkanál Chutney-t, mazsolát és curry-t, majd süssük elő egy serpenyőben. A megpirított húst tegyük tűzálló tálba. 220 ml tejben keverjünk el 3 tojást és öntsük a hús tetejére, majd 3 banánt vágjunk félbe és helyezzük a „rakott hús” tetejére. 180°C-os sütőben süssük 40-50 percig. Míg a hús megsül, elkészíthetjük a hozzá illő rizssalátát.

Rizssaláta

Adjunk 250 g főtt rizshez 1 piros és 1 zöld finomra vágott paprikát, egy apróra vágott hagymát és 50 g áztatott mazsolát, keverjük el fél csésze joghurtot és ugyanannyi majonézt. Friss citromfűvel tálaljuk.

Avokádósaláta

Az afrikai ebéd/vacsora menüsorából nem hiányozhat az egészséges és friss avokádósaláta.

Vágjunk fel 4 paradicsomot és 3 avokádót szeletekre és kevés friss jégsalátával helyezzük egy tálba a zöldségeket. Készítsünk hozzá pikáns szószt a következőképpen: egy kemény főtt tojást aprítsunk fel egy fej lilahagymával, egy teáskanál só, egy citrom leve, két evőkanál ecet és 100ml olívaolaj kerüljön bele jól összekeverve. A salátát tálaljuk a a pikáns szósszal, frissen őrölt borssal és citromfűvel.

Frissítő gyömbérkoktél

Hámozzunk meg 500g friss gyömbért, adjunk hozzá 50 g friss borsmentát és tegyük 2 liter vízbe a fűszereket.

1 ananászt 4 narancsot és 2 citromot levét adjuk az italhoz, végezetül ízesítsük 300 g cukorral. Hidegen fogyasszuk.

Afrikai banándesszert

Készítsünk 6 érett banánból pépet, majd oldjunk fel negyed csészényi meleg vízben negyed csészényi cukrot. Adjunk hozzá egy csészényi lisztet, egy kevés szerecsendiót és adjuk a keverékhez a banánpürét. A tésztát kis adagokban süssük ki napraforgóolajban. Kihagyhatatlan, gyerekek kedvence.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/afrikai_konyha