2024. Július 16. kedd
Amerikai kutatók szerint a vörösbor, vagy más alkoholos italok fogyasztása ugyan kedvezően hat egészségünkre, de csak abban az esetben, ha egy pohár után megállunk.

A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a vörösbor csupán kis mennyiségben „orvosság”. Egy pohár ellazítja az ereket, csökkenti a szív munkáját és a szívbetegség kockázatát, a második pohár nedű azonban már növeli a magas vérnyomás, a koszorúér-betegség és a szívelégtelenség kialakulásának esélyét.

alkohol vörösbor ártalmas jótékony

Számos kutatás számolt már be a mérsékelt alkoholfogyasztás szívbetegségektől védő hatásáról, különösen a vörösbor kapcsán. Legutóbb a torontói egyetem kutatói foglalkoztak a témával: vizsgálatuk során egészséges, nem dohányzó felnőttekkel találomra 1 pohár vörösbort, 4 cent röviditalt illetve vizet itattak. A kutatók azt tapasztalták, hogy egy alkoholos italnak még nem volt káros hatása a vérnyomásra és a szívverésre, a második pohár azonban már növelte a szívverések számát, és kedvezőtlenül befolyásolta a vérnyomást.

Dr. John Floras szívspecialista szerint egy ital még kismértékben hasznos is, kettő vagy több fogyasztása azonban már úgy tűnik, negatívan hat a keringésre.


Forrás: Vital

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés