2021. Június 21. hétfő
Akik minden étkezés előtt megisznak fél liter vizet, 12 hét alatt 1,3 kilogrammal többet adnak le – derül ki egy friss kutatásból.

A salátánál és a személyi edzőnél egyszerűbb módja is van a fogyókúrának: a vízivás. A legújabb eredmények szerint ugyanis az étkezés előtti kortyolás segíthet az elhízott felnőttek súlyának normalizálásában. A vizsgálat során 84 elhízott felnőttet vettek górcső alá, s 12 napon keresztül kísérték figyelemmel őket. Mindegyiküket fogyással kapcsolatos oktatásban részesítették, ahol elmagyarázták nekik, milyen életmódbeli változtatásokra van szükség. Utána két csoportra osztották őket: 41-en fél liter vizet ittak minden étkezés előtt félórával, 43-an pedig ilyenkor csak elképzelték, hogy tele van a hasuk.

A vízivás kizárólag csapvizet jelenthetett, nem pedig szénsavasat vagy üdítőitalt. Ennek a csoportnak a tagjak átlagosan 1,3 kilogrammal többet fogytak, ami összesen 4,3 kilogrammot jelentett. „A módszer szépsége éppen az egyszerűségében rejlik. Mindössze napi háromszor fél liter vízzel már lehet fogyni” – fogalmazott Dr. Helen Parretti, a Birminghami Egyetem munkatársa. „Ez mozgásra és egészséges életmódra vonatkozó tanácsokkal kiegészítve nagyobb fogyást eredményez, de mérsékelt és egészséges ütemben. Nem tart sokáig beépíteni a napirendbe” – tette hozzá a szakember. A tanulmány az Obesity című szaklapban jelent meg.


Forrás: Medipress
2015. 09. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés