2024. Július 23. kedd
Átadták az immunterápiás kúrában részesülő onkológiai betegek új kezelőhelyiségét a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinikáján pénteken
Azt írták: a fekvőbetegosztályon 15 millió forintból létrehozott kúraszoba komfortosabb körülményeket biztosít a betegeknek és a melanómacentrumként is működő klinika munkatársainak, mint az ellátásra mostanáig kijelölt ambuláns helyiség.
Az új, korszerű kezelőhelyiségbe megfigyelőállomás, 5-6 beteg egyidejű kezelésére alkalmas fotelágyak és új bútorzat került, a kezelő mellett orvosi szobát alakítottak ki - tették hozzá.
A PTE kiemelte: a dermato-onkológiai betegek száma folyamatosan nő, a tudomány fejlődésével bővül a kezelésekre javasoltak köre, változik a terápia módja.
A kúraszerű ellátást igénylő betegek száma heti 3-5-ről 30-35-re emelkedett az elmúlt években, és ennek további növekedése várható a jövőben - mutattak rá.
Jelezték, azzal, hogy egyszerre több beteg gyógyítását tudják végezni a most átadott kezelőhelyiségben, felszabadulnak az eddig erre a célra használt rendelők, így rövidül a kezelésre várakozás ideje, hatékonyabbá válik a betegellátás.
Forrás: MTI
2024. 07. 08.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés