2021. Május 12. szerda
A túlsúlyos emberek többet esznek és szívesebben szállnak autóba, ezzel duplán ártanak a környezetnek – állítja egy brit tanulmány, amelyet a londoni Közegészségügyi és Trópusi Betegségek Iskolájának munkatársai végeztek.

„A súlyos test táplálása olyan, mint egy benzinfaló fogyasztása, az élelmiszergyártás pedig az egyik legnagyobb termelője az üvegházhatású gázoknak” – állapította meg Phil Edwards és Ian Roberts az International Journal of Epidemiology című folyóiratban megjelent tanulmányban.

túlsúlyos, szén-dioxid-kibocsátás

„Nagyon sokat kell tennünk, hogy visszafordítsuk az elhízás világfolyamatát, és felismertessük az emberekkel azt is, hogy ez a szén-dioxid-kibocsátás egyik kulcstényezője, a klímaváltozás egyik okozója” – teszik hozzá.

Edwards és Roberts kiszámították, hogy egy kövér személy évenként nagyjából egy tonnával több szén-dioxid kibocsátásáért felelős, mint karcsú embertársai, ez pedig – a túlsúlyosak számával felszorozva – egymilliárd tonna plusz emissziót jelent.

Az Európai Unió szerint az EU állampolgárai személyenként átlag 11 tonna szén-dioxid légkörbe kerüléséért felelősek évente.


Forrás: MTI
2009. 04. 20.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés