2024. Szeptember 22. vasárnap
A tavalyi évben regisztrált álláskeresõinek egynegyedét sikeresen munkába állította Budapest elsõ olyan, hivatalosan regisztrált munkaközvetítõ szolgáltatása, mely pszichiátriai problémában érintettek számára nyújt szolgáltatást.

Az 1995 óta mûködõ Soteria Alapítvány mentális problémában érintett embereknek nyújt elsõsorban rehabilitációs, szociális jellegû segítséget a társadalomba való visszailleszkedéshez. Az alapítvány Támpont Munkacsoportjának keretein belül mûködõ speciális munkaközvetítõ irodának a tavalyi évben regisztrált 125 érintettbõl 32 fõt sikerült elhelyezni a nyílt munkaerõpiacon.

Ma Magyarországon körülbelül 100.000 skizofréniás él, többségük esetében 16 és 24 éves kor között jelentkezik elõször ez a probléma, éppen abban az életkorban, amely az önállóság megteremtésében kulcsfontosságú. A probléma következtében sokan tanulmányaikat szakítják félbe, elsõ munkahelyüket veszítik el, és sokuk – többek között az ellátórendszer hiányosságai miatt – hosszú évekre, akár évtizedekre elszigetelõdik a munkaerõpiactól és a normális életvitel lehetõségétõl is. A Soteria ezt az elszigeteltséget igyekszik felszámolni.

Sajnálatos módon az ilyen típusú szolgáltatásokra a mai napig nincs állami normatív finanszírozás, így a Soteria pályázati programokból, és támogatásokból igyekszik munkábaállítási programját mûködtetni és fejleszteni. Az alapítvány köszönettel fogad minden olyan támogatást, ami a mentális problémában érintett emberek rehabilitációját elõsegíti.

2006. február 17.


2006. 02. 17.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés