2024. Szeptember 21. szombat
A heveny koszorúér betegség és a szívelégtelenség diagnosztikája és kezelése lesznek a kiemelt témák a Magyar Kardiológusok Társaságának a héten zajló tudományos kongresszusán, Balatonfüreden. A tudományos eseményt idén negyvennegyedik alkalommal rendezik meg, és közel 2500 orvos vesz részt rajta.

A heveny koszorúér betegség (akut koronária szindróma) kezelése jelenleg Magyarországon az egyik legdinamikusabban fejlõdõ része az egészségügynek, ahol különféle egészségügyi szereplõk szoros együttmûködése szükséges. Az akut szívelégtelenségre vonatkozó új ajánlásokat két neves külföldi elõadó részvételével mutatják be a konferencián.

Kiemelt esemény lesz a „A sürgõsségi ellátás optimalizálása a kardiológiában – Az akut szívizom infarktustól a rehabilitációig” címû Fõtéma Szimpózium, mely egy akut szívizominfarktust elszenvedõ beteg útját kíséri végig az elsõ észleléstõl a koronária intervención át az utógondozásig. A valóságot és a szakmai elvárásokat filmbetétekkel színesített, valamint élõ demonstrációkkal mutatják be, amit a jelenlévõk szavazásával és hozzászólásaival, vitazárókkal kívánnak a mindennapi gyakorlat számára alkalmazhatóvá tenni.

A kongresszuson ismertetik a Társaság által is támogatott „Harc a nõi szívekért” program eredményeit, és a kifejezetten hölgyek részére meghirdetett program további lépéseirõl is szó esik. Külön elõadásokon foglalkoznak a pacemaker, azon belül is a szívelégtelenségben szenvedõkkel kapcsolatosan szerezett tapasztalatokkal, de hangsúlyos szerepet kap a ritmuszavarok kezelése is.

2006. május 9.


2006. 09. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés