2024. Július 23. kedd
Megkeményedő arcpakolások -  Krémpakolás -  Zselépakolás -  Mindent a szemnek -  Pakolások saját kezűleg
Az arcpakolás üdévé, frissé, tisztává és feszessé teszi a bőrt. Évezredek óta a legkedveltebb módszere a szépségápolásnak, gyors és látványos sikert érhetünk el vele. Hatása azonban sajnos nem tartós. Az arcpakolást magunk is elkészíthetjük otthon, az alapanyagok minden gond nélkül beszerezhetők.

A legfontosabb, hogy bármilyen maszkot készítünk, mindig alaposan megtisztított arcbőrre vigyük fel. Hagyjuk ki a szem és az ajkak környékét a megkeményedő arcpakolásoknál. Maszkot nem tanácsos hetente egy-két alkalomnál többször használni, a túl gyakori kezelés fellazíthatja a sejtszerkezeteket. Ha krémes vagy zselés az alapanyag, felkenhetjük akár a szemhéjra is, de vigyázzunk, nehogy túl közel kerüljön a szempillák tövéhez.

Udito arcpakolasok

Megkeményedő arcpakolások

Zsíros, normál és kevert bőrtípushoz használható. A maszk kissé felduzzasztja, fellazítja a felső szaruréteget, így az elhalt bőrlemezkék leválhatnak a felszínről. Felszívódik a felesleges zsír, mely a maszkkal együtt eltávolítható. A végeredmény friss, rózsás arcbőr, a maszk alatt ugyanis a vérellátás javul. A pép a száradás során feszíti is a bőrt, fiatalosabb, megújult külsőbe bújhatunk tehát. Ügyeljünk arra, hogy a száradás alatt az arcizmok mozdulatlanok maradjanak, a keményedő maszk ne repedezzen meg, mely így tudja tökéletesen kifejteni hatását.

20 perc múlva távolítsuk el a megszilárdult maszkot egy meleg vizes kendő segítségével. Ha már kellőképpen felpuhult a pép, töröljük le, majd bő, folyóvízzel öblítsük le. Befejezésül vigyünk fel az arcra vékony rétegben hidratáló krémet.

Krémpakolás

A feszült, száraz, fáradt, érzékeny bőr hatékony frissítője. A krémpakolás első megközelítésben hasonlít az egyszerű krémekhez, a különbség azonban óriási. Bámulatos eredményt érhetünk el vele. A magas olaj és zsírtartalmú pakolás megakadályozza, hogy a nedvesség elpárologjon, így a bőr a felgyülemlő folyadék hatására kissé megduzzad, "telítődik fiatalsággal". A nedvesség hatására jobban át tudja engedni a vitaminokat, egyéb hatóanyagokat.

Hagyjuk 20 percig az arcunkon, majd a be nem szívódott maradékot töröljük le nedves kendővel.

Zselépakolás

A hűvös nyugtató gélpakolásnak elegendő mindössze 5-10 perc, hogy látványos eredményt produkáljon. A bőr feszesebb lesz és szinte azonnal növekszik nedvességtartalma. Kollagén és algakivonatok biztosítják a nedvességtartalmat, a vérkeringést különböző növénykivonatok (menta, bűbájdió) serkentik. A feszesség az állati vagy növényi eredetű fehérjéknek köszönhető.


A cikk folytatódik - 1/2. oldal
1.  |  2.  |  következő ›utolsó »
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés