ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőtököt megmossuk, félbehasítjuk, magjait kikaparjuk. Utána héjastól nagyobb kockákra vágjuk, tepsire rakjuk és sütőben, közepes lánggal megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a kekszet meg a diót ledaráljuk. A tojásfehérjét habbá verjük, de mielőtt teljesen megkeményedne, a cukrot is beledolgozzuk. A kekszet és a diót beleszórjuk, majd egy26 cm átmérőjű, alacsony peremű, enyhén kikent, morzsával behintett formába simítjuk.
Sütőben nagy lánggal (220 fokon, légkeveréses sütőben 200 fokon) 15 percig sütjük. Ezalatt a sütőtököt meghámozzuk és áttörjük. Az így kapott tökpürének kb. 5 decinek kell lennie, amihez a tejet, a cukrot, a kissé felvert tojásokat, a fűszereket meg a whiskyt is hozzáadjuk. A masszát az elősütött tésztára öntjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (170 fokon, légkeveréses sütőben 155 fokon) 45 percig sütjük.
Ha a nassolást megálljuk, jól járunk, mert a torta egy napi állás után sokkal finomabb.
Szeletenként körülbelül 5,0 g fehérjét, 8,2 g zsírt, és 40,4 g szénhidrátot tartalmaz.
2 óra
|
Szeletenként körülbelül 256 kCal - 0 kJ / személy
|
|