ELKÉSZÍTÉSE:
Melegítsük elõ a sütõt kb. 350 Celsius-fokra. Egy kisebb edényben keverjük össze a brandyt (vagy az almalevet) és a mézet, majd tegyük félre. Hevítsük fel egy serpenyõben a vajat – vigyázzunk, hogy oda ne égjen – majd a közepesen forró vajban pirítsuk át kissé a csirkemellfilék mindkét oldalát.
Ha a hús már kapott egy kis színt, vegyük ki az edénybõl, és a zsiradékban fonnyasszuk üvegesre az apróra vágott hagymát is. Öntsük rá a mazsolás-mézes keveréket, tegyük hozzá a citromhéjat, a citromlevet, kevés borsot, valamint sót igény szerint, majd az egészet forraljuk fel.
Tegyük az illatos lébe a csirkemelleket és kis lángon pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. (kb. 20 percig) Tálalhatjuk rizzsel, vajas burgonyával ízlés szerint.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|