Hozzávalók:
másfél csésze arany mazsola
1/4 csésze brandy vagy almalé
másfél ek. virágméz
másfél ek. vaj vagy margarin
2 egész csirkemell filézve
2 fej hagyma
1 citrom reszelt héja
3 ek. citromlé
só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elõ a sütõt kb. 350 Celsius-fokra. Egy kisebb edényben keverjük össze a brandyt (vagy az almalevet) és a mézet, majd tegyük félre. Hevítsük fel egy serpenyõben a vajat – vigyázzunk, hogy oda ne égjen – majd a közepesen forró vajban pirítsuk át kissé a csirkemellfilék mindkét oldalát.
Ha a hús már kapott egy kis színt, vegyük ki az edénybõl, és a zsiradékban fonnyasszuk üvegesre az apróra vágott hagymát is. Öntsük rá a mazsolás-mézes keveréket, tegyük hozzá a citromhéjat, a citromlevet, kevés borsot, valamint sót igény szerint, majd az egészet forraljuk fel.
Tegyük az illatos lébe a csirkemelleket és kis lángon pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. (kb. 20 percig) Tálalhatjuk rizzsel, vajas burgonyával ízlés szerint.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: