A könyv alapját a Harvard Nurses' Health elnevezésű vizsgálat eredményeiből készült tanulmány képezte, melynek adatai szerint a nők termékenységére nagymértékben kihat a táplálkozásuk. Így például míg a vas szedése hasznos lehet, addig a transz-zsírsavakat messziről kerülniük kellene a leendő kismamáknak.

Hogy pontosan mennyivel növeli a terhesség valószínűségét a diéta, arra a könyv nem tér ki pontosan, erre vonatkozó kutatás ugyanis nem készült. A diéta működéséről és hatékonyságáról a könyv társszerzője, Jorge Chavarro mesélt:
„Az évek alatt összegyűlt kutatási anyagokból és megfigyelésekből szerzett tapasztalatok alapján állítottuk össze a könyvet. Azt tapasztaltuk ugyanis, hogy azok a nők, akik folsavtartalmú multivitamin-készítményeket szednek, hamarabb és könnyebben esnek teherbe. A vas is hasznos lehet, de mindenképpen természetes módon, zöldségek és gyümölcsök által kell a szervezetbe juttatni. Az is világos, hogy a transz-zsírsavak, amelyek a fánkok, margarinok és más finomított élelmiszerek egyik alapanyagai, egyértelműen károsan hatnak a termékenységre.”
„Az egész valószínűleg az inzulinnal és annak a petefészekre gyakorolt hatásával van összefüggésben, az egészséges peteérésnek ugyanis elengedhetetlen feltétele a megfelelő inzulinszint. A cukorbeteg nőknek ezért sajnos jóval kisebb az esélyük a gyermekáldásra.”
Az egészséges táplálkozás sok zöldséget és gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonákat, és minél kevesebb telített zsírt jelent. Emellett a szerzők a testmozgás fontosságára is felhívják a figyelmet, amiből a napi ajánlott mennyiség minimum harminc perc.
Nézze meg az EgészségPláza termékeit!