2024. Július 22. hétfő

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Brit adatok szerint az emberek átlagosan 1-2 kilót szednek fel télen, még akkor is, ha úgy gondolják, hogy nem esznek többet. De valóban elkerülhetetlen a hízás? És mi áll a hátterében?


Sokan úgy gondolják, hogy többet kell enni ahhoz, hogy melegen tartsuk magunkat. Ahmed Ahmed, a Bupa Cromwell Kórház bariátriai sebésze szerint azonban ez óriási tévedés. A túlsúlyos emberek valójában jobban fáznak. Ha valaki a többletkalóriáktól meghízik, fehér zsírszövetet halmoz fel. Az egyetlen melegen tartó zsír a barna zsírszövet, ami csak a csecsemőkön található meg, és ami genetikailag meghatározott.

Tél nő részlet

Az egyik elmélet szerint őseinknek még fel kellett készülniük az ínséges téli hónapokra. Genetikailag be vagyunk programozva arra, hogy megnövesszük zsírtartalékainkat ősszel, hogy túléljük a telet. Csak az a baj, hogy napjainkban egész évben bőséges élelmiszer áll rendelkezésünkre. Nincs ínség, így nem kell felhasználnunk a zsírtartalékot.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

2020. December 17.-ig FÉLÁRON tudsz hozzájutni!

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Miért érzik sokan úgy, hogy mindig éhesek? A mérsékelt övi tél hőmérsékletei nem indokolnak jelentős változásokat az étvágyunkban. Viszont a sötétség által kiváltott melatonin hormon szerepet játszhat az étvágy alakulásában. „Tavasszal és nyáron a melatonin szintje alacsony, ősszel és télen azonban megemelkedik” – mondja Dr. Perry Barrett, az Aberdeen Egyetem szakértője. Ez a hormon pedig befolyásolja az étvágyunkat.

Ősszel általában az elfogyasztott élelmiszer fajtája változik meg. Tavasszal és nyáron sok szénhidrátot eszünk, ősztől azonban hajlamosabbak vagyunk zsírosabb ételekre váltani. Craig Jackson, a Birminghami Egyetem professzora szerint ennek oka talán csak a boldogtalanság. Télen az emberek hajlamosabbak a lehangoltságra, és ilyenkor előszeretettel választanak olyan ételeket, amelyek némi vigaszt nyújtanak: energiában és kalóriában gazdag, édesebb és zsírosabb ételeket. Ezzel csak az a baj, hogy ezek elkerülhetetlenül a vércukor hirtelen lezuhanását eredményezik, amitől még jobban kívánjuk az energiát. Lassanként beleragadunk az ördögi körbe, ráadásul a kalóriatöbbletet zsír formájában raktározzuk el.

Sokan arra panaszkodnak, hogy nem esznek többet, mégis híznak. Kutatások azt mutatják, hogy az alacsony D-vitamin-szint befolyásolhatja a téli testsúlyunkat. Az alacsony D-vitami-szintű emberek több zsírt raktároznak, bár az e mögött rejlő mechanizmus egyelőre ismeretlen.

Végül pedig jó indok a tévézés. Amint beköszönt a hideg ősz, vége a szabadtéri programoknak, a többség leül a televízió elé. A szakemberek arra intenek mindenkit, hogy ilyenkor különösen figyeljünk oda a rendszeres testmozgásra és az egészséges étrendre.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés