Hozzávalók (4 főre):
• 500 g körte
• 150 g alma
• 2 dl főzőtejszín
• 10 g keményítő
• 50 g cukor
• ½ citrom leve
• 1 rúd fahéj
• Szegfűszeg
A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd nagyobb kockákra daraboljuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat. Ezután hozzáadjuk a cukrot, rúd fahéjat és ízlés szerint szegfűszeget.
Mikor megpuhultak a gyümölcsök, egy kis tálban a kimért keményítőhöz lassan adagolunk a főzőléből, amíg a keményítő feloldódik. Ezután hozzáöntjük a leveshez, majd a tejszínt is hozzáadjuk.
Miután besűrűsödött, belefacsarunk fél citrom levét és kivesszük a rúd fahéjat.
Melegen tálalható.
Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 223,5 kcal
Fehérje: 2,3 g
Zsír: 8,5 g
Szénhidrát: 33,8 g