2021. Október 16. szombat
Az otthoni internet-hozzáféréssel rendelkező felnőttek nagyobb eséllyel találnak házastársat vagy párt, mint azok, akinek nincsen a világháló az otthonában – derült ki egy amerikai tanulmányból.

Az Amerikai Szociológiai Társaság éves találkozóján ismertetett tanulmány szerint az otthoni internet-hozzáféréssel rendelkező felnőttek 82 százaléka házas vagy él párkapcsolatban, míg az internettel nem rendelkezők 63 százalékának van csak párja.

internet

„Kutatásaink azt mutatják, hogy az internetnek fontos szerepe van abban, hogy az amerikaiak szerelmi partnerre leljenek” – mondta Michael Rosenfeld, a Stanfordi Egyetem szociológiai docense, a tanulmány fő szerzője.

A kutatók azt is felfedezték, hogy az internet egyre fontosabb szerelmi találkozóhely, főként az azonos neműek esetében. Az online találkozókat tartó párok 61 százaléka azonos nemű. „Az internet nem csupán új módszer, amellyel a barátainkkal kapcsolatot tarthatunk. Az internet új társadalmi közvetítő forma is, amely átrajzolhatja a partnerkapcsolatok típusát és a kapcsolatainkat is” – szögezte le Rosenfeld.


Forrás: MTI
2010. 08. 17.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés