A hollywoodi hírességek – például Gwyneth Paltrow – körében az egyik legnépszerűbb ital a zöldségkoktél, amely Ravenshear tapasztalatai szerint „nyers fogyasztásakor a pajzsmiriggyel kerülhet összeütközésbe”. Noha a quiona valóban egészséges, bizonyos mennyiség fölött a fogyasztása kimondottan káros, akár súlyos bélirritációhoz is vezethet.
A szuperételek trendje ezzel együtt évről évre egyre több embert állít maga mellé: Ravenshear egy kutatásra hivatkozik, mely szerint az emberek 61 százaléka vásárolt már azért terméket, mert a „szuperétel” címkét látta rajta. A BDA, a Brit Dietetikusok Szövetsége figyelmeztet, hogy számos élelmiszert csupán a „szuperétel” címkével próbálnak eladni a gyártók, de a valóságban semmilyen kiemelkedő pozitív egészségügyi hatása nincs ezeknek az élelmiszereknek. Például 13 adag goji-bogyó dzsúszt kellene elfogyasztanunk ahhoz, hogy annyi antioxidánst juttassunk a szervezetünkbe, amennyi egy egyszerű piros almában rejlik. „A szuperételek általában régi kedvencek, amelyeket újra felfedeztünk, és az élelmiszeripar óriásai egzotikus történetekkel próbálják eladni ezeket a finomságokat. De vajon valójában a világ végéről importált, fura nevű bogyókat és magvakat kell ennünk ahhoz, hogy egészségesek legyünk? Nem feltétlenül, sőt: gyakran egyáltalán nem” – összegzi a lényeget Ravenshear.