2021. Július 27. kedd
A húszéves Sophie Aldridge hátfájással fordult orvoshoz, ahol kellő mennyiségű fájdalomcsillapítóval látták el, ám néhány óra elteltével a lány már ismét a kórház falai közt találta magát, ekkor azonban már a szülőszobában.

A lánynak fogalma sem volt róla, hogy terhes, mivel egy grammot sem hízott és a menstruációja is minden hónapban megjött, így azután az utolsó pillanatig felhőtlenül jár szórakozni a barátaival az éjszakába. A szüleivel élő lány az éjszaka közepén riadt fel kínzó hátfájására, ám arra senki nem számított, hogy hamarosan egy újszülöttel fog hazatérni. „Mivel éppen akkor is időszerű volt a menstruációm érkezése, először annak tudtam be a fájdalmat” – mesélte Sophie – „hiszen semmi jel nem utalt arra, hogy gyereket várok. Nem voltak reggeli rosszulléteim, nem voltam kívánós, nem híztam semennyit és a vérzésem is rendszeresen megjött.” Mivel az egész családot váratlanul érte a szülés, semmi újszülötthöz szükséges dolog nem volt otthon, de szerencsére a rokonok és a barátok összefogtak, így mire Sophie hazaért a kórházból gyermekével, már szinte mindennel fel volt szerelve. „Noha egyáltalán nem voltam felkészülve az anyaságra, és az utolsó pillanatig buliztam és ittam a haverokkal, egy cseppet sem bánom, hogy ez történt velem” – nyilatkozta az újdonsült édesanya, aki mindössze félóra alatt hozta világra kisfiát, Thomast.

Az észre nem vett terhesség igen ritka jelenség, körülbelül hatszázból egy esetben fordul elő, hogy az anya a szülés megindulásáig nem is tud róla, hogy gyermeket vár. Leggyakrabban a menopauzába lépett, illetve a fiatal vagy nagyon elfoglalt nők körében esik meg, akik egyáltalán nem számítanak rá, hogy teherbe esnek, így az esetleges jelekre sem figyelnek fel. Az azonban nem ritka, hogy a terhesség első pár hónapjában még enyhe vérzést tapasztalnak a nők, így könnyen azt hihetik, hogy még mindig menstruálnak, és az sem ritka, hogy valaki nem hízik észrevehető módon, és a kilencedik hónap végéig belefér a rendes ruháiba.


Forrás: Medipress
2014. 04. 07.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés