2024. Június 22. szombat
1 . oldal
Hirtelen alak- és súlyváltozás esetén bármelyik életkorban, férfiaknál és nőknél egyaránt kialakulhatnak a striák, ezek a repedésszerű, lilás-vörös vagy gyöngyházszínű csíkok a bőrön. Hogyan segítenek a Schüssler sók?

borapolasA stria egy nagyon kellemetlen bőrprobléma, amitől meglehetősen nehéz megszabadulni. Leggyakrabban a hason, a comb felső részén, a fenéken, ritkábban a melleken jelenik meg. Kialakulhat kamaszkorban a gyors növekedéstől, testépítőknél a nagymértékű izomfejlesztés során, terhesség esetén és leggyakrabban pedig a gyors hízás vagy fogyás következményeként. Ha a bőr alatti kötőszöveti rostok a megnyúlás miatt elveszítik a rugalmasságukat, esetleg el is szakadnak, akkor alakulnak ki a túlfeszített területeken a striának nevezett csíkok. Ezek színe változatos, az egészen világostól, a rózsaszíntől vagy gyöngyházszínűtől a sötétvörösig vagy lilásig. Megelőzni azzal lehet, ha nagyon vigyázunk a normál testsúlyunk megtartására, mert mind a gyors fogyás, mind a visszahízás elősegítheti a striák kialakulását. A rendszeres mozgás szintén segít megőrizni a bőr simaságát, a kötőszövetek rostjainak rugalmasságát. Ha pedig mégis kialakulnának a zavaró bőrproblémák, az ásványi anyagok segíthetnek a regenerálódásban.

3-féle Schüssler-sóval a striák ellen

Megelőzés céljából, amikor a bőr fokozott terhelésnek van kitéve, mint például várandósság vagy tavaszi fogyókúra idején, érdemes a mindennapi bőrápolást a Nr.1+11-es kombinációt tartalmazó testápolóval kiegészíteni. Amennyiben már kialakult striás folyamatról van szó, abban az esetben a testápoló mellett az alábbi Schüssler-sók kúraszerű alkalmazása javasolt:

Egyik nap Calcium fluoratum D12 3x1 tabletta, majd a másik nap Silicea D12 3x1 tabletta alkalmazható, melyet feloldhatunk másfél liter szénsavmentes vízben is.

Ha a stria vöröses tónusú, a fenti terápia kiegészíthető Ferrum phosphoricum D12 napi 3x1 tabletta szedésével.

Jó, ha tudja, hogy a Silicea szöveti só nem alkalmazható, ha a szervezetben bármilyen idegen anyag van, mint például stent, implantátum, csavar, és pacemaker.


Szerző: Kiss Éva

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés