2021. Június 21. hétfő
Egy fogyókúra akkor igazán sikeres, ha nem csak diétázunk, hanem sportolunk is, a kettő összefüggéséről azonban mégis keveset tudni. Egy nemrég megjelent tanulmányból azonban kiderült, hogy az a legjobb, ha a fogyást a sporttal kezdjük.

„A fizikai aktivitás úgy tűnik, hogy egészséges táplálkozásra ösztönöz” – magyarázta a Harvard Egyetem kutatója, Miguel Alonso, aki munkatársaival a diéták és a sport közötti összefüggéseket elemezte, mivel úgy gondolták, hogy a két tényező között neurokognitív kapcsolat állhat fenn.

sportolás, diéta

„Valójában egy súlycsökkentő diéta sokkal sikeresebb, ha mozgással kombinálják, sőt, hatására az étrendet is könnyebb betartani hosszútávon” – véli Alonso. A szakértők szerint a mozgás növeli az érzékenységünket a teltségérzet fizikai jeleire, emiatt kevésbé valószínű, hogy sokat eszünk.

Emellett azt is megfigyelték, hogy a fizikai aktivitás megváltoztatja az agy működését, növelve a szürkeállomány prefrontális kapcsolatainak számát. A kutatók szerint idővel ezért ez segít ellenállni a kísértéseknek, ami különösen fontos egy olyan világban, ahol mindenhol hozzáférhetünk a magas kalóriatartalmú nassolnivalókhoz.

  

A felfedezés kulcsfontosságú lehet az elhízás kezelésében, különösen az olyan országokban, mint az Egyesült Királyság, ahol minden négy felnőttből egy elhízott.


Forrás: Medipress
2011. 11. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés