2024. Július 17. szerda
Minél aktívabb, teljesebb életet szeretne élni valaki, annál nagyobb szüksége van látásának élességére, szeme épségére. Egyes tevékenységekhez azonban a szokásos látásjavító eszközök nem, vagy csak korlátozottan használhatók. Konzultáljon szakorvossal: az Optimum Látásjavító Lézerközpontban szemészeti szakrendelőben ehhez is kaphat segítséget!

aktiv

Akár hivatásos sportoló valaki, akár „csak” saját örömére, egészségének védelmében űz valamilyen sportot, aktív életet, mindenképpen kiemelten törődnie kell a látásának karbantartásával. A legtöbb sporttevékenységhez szükség is van a lehető legtökéletesebb látásélességre, térlátásra, a periférikus látásra. A rendszeres szemészeti ellenőrző vizsgálat egyébként is ajánlható mindenkinek: tanácsos a szakorvossal magáról a sporttevékenységről is beszélni, hogy azzal kapcsolatban nincs-e valami szemet védő óvintézkedésre szükség.

Látásjavító segédeszközök

Ha nem tökéletes valamelyik látás-funkció, a hétköznapi tevékenységekben szemüveggel vagy kontaktlencsével korrigáljuk. Sportolók számára azonban nem mindig felel meg a szokásos látásjavító segédeszköz. Küzdősportok, labdajátékok esetében például a szemüveg veszélyes lehet, az úszóknál is problémát okoz, síelésnél, vízisportoknál, vagy technikai sportoknál, ahol bukósisakot is használnak, speciális megoldásokra van szükség. Még nehezebb jó megoldást találni azok számára, akiknek nem is csak egyféle problémájuk van, például más-más szemüvegre van szükségük utcán, autóvezetéshez vagy olvasáshoz, tévénézéshez.

A látásjavító segédeszközök feleslegessé tehetők

A modern szemészeti műtéti technika segítségével van arra is lehetőség, hogy mindegyik látásjavító segédeszköz feleslegessé válhasson. Egy sportos, aktív életet élő embernek hatalmas megkönnyebbülést jelenthetne, ha megszabadulhatna ezektől, úgy, hogy közben a szeme a lehető legtökéletesebben betöltené funkcióját. A lézeres látásjavítással visszanyerhető az éleslátás, megszüntethetők a szem optikai hibái. Kezelhető ezen a módon a rövidlátás, vagyis amikor a szaruhártya görbülete túl nagy, a távollátás, amikor épp ellenkezőleg, a szaruhártya görbülete túl kicsi, és ezen felül az ún. öregszeműség és a szürkehályog is.

A lézerrel végzett dioptriakorrekció fájdalommentes, biztonságos, hatékony eljárás, és mindössze néhány percet vesz igénybe. A beavatkozás után a páciens visszanyeri éleslátását, és a látáskorrigáló segédeszközökre sem lesz a továbbiakban szüksége. A lézeres szemműtét nem terheli meg a szervezetet, az érintett különösebb kíméletre sem szorul, szinte azonnal folytathatja megszokott életvitelét, tevékenységeit is.

Ráadásul, ha 2014. március 31-ig jelentkezik alkalmassági vizsgálatra, a lézeres látásjavításra 30% kedvezményt is kaphat.  Bővebb információ, tájékoztató kérése itt!


Forrás: Vital

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés