A kutatás során Bahareh Rasouli, a stockholmi Karolinska Intézet munkatársa azt találta, hogy minden egyes napi 2,5 grammnyi sótöbblet 65 százalékkal növelte a cukorbetegség veszélyét, míg a legtöbb sót fogyasztók – ami napi 1,25 teáskanálnyi, vagy annál több sót jelentett – 72 százalékkal nagyobb arányban lettek cukorbetegek, mint azok, akik a legkevesebb sót fogyasztották.
Ez történik, ha nem iszunk eleget> > >
Az összefüggés pontos okát még nem térképezték fel a szakemberek, de lehetséges, hogy a megnövelt sóbevitel inzulinrezisztenciát okoz, vagy az is lehet, hogy a túlzott sófogyasztás nagyobb testsúllyal jár együtt. A kutatási eredményeket a Diabéteszkutatás Európai Társaságának Lisszabonban megrendezett éves találkozóján tárták a nyilvánosság elé.
Szappannal hajat mosni a dús hajért>>>