2024. Július 18. csütörtök

Hiányállapotot jelezhetnek a táskás szemek

A 10. számú Schüssler só: Natrium sulfuricum
1 . oldal
A Natrium sulfuricum arcdiagnosztikája -  Betegségek kezelése Natrium sulfuricum Schüssler sóval
A szemek alatti táskák és az orron megjelenő kékesvörös elszíneződés nem csak esztétikai problémát jelentenek: hiányállapotot is jelezhetnek. A Natrium sulfuricum szerepet játszik az anyagcserében, a salakanyagok kiválasztásában, hiánya pedig duzzanatot, ödémát okozhat. A hiányállapotból adódó problémák Schüssler só szedésével ellensúlyozhatók.

A Natrium sulfuricumot természetes vízhajtóként aposztrofálhatjuk, azaz minden olyan esetben gondoljunk rá, ahol ödémaképződéssel találkozunk (lábak, kezek, szemhéjak duzzanata, stb). Fő feladata a szervezet víztelenítése, az anyagcseretermékek kiválasztása. Ezen kívül hatással van még a májra, és az epehólyagra is.

A Natrium sulfuricum arcdiagnosztikája

A Natrium sulfuricum hiányának legjellemzőbb tünete talán a szem körüli terület duzzanata (táskás szem), mely sok esetben csak a reggeli órákban jelentkezik. Másik fontos hiánytünete a gyulladás miatti kékesvörös szín, mely elsősorban az orron jelentkezik. Ez a rosacea, vagy ahogy a köznyelvben ismert: iszákos emberek orra, ami az arcra is átterjedhet. Megjelenése értelemszerűen nem az alkoholizmus jele. Ritkábban figyelhető meg, de feltűnő lehet a száj körüli terület zöldessárga elszíneződése is. Hasonló elszíneződés jelentkezhet a halántékon, a külső szemzugban, a fül előtt, és az orrnyergen is.

Betegségek kezelése Natrium sulfuricum Schüssler sóval

A Natrium sulfuricum fő indikációs területei funkciójából adódóan ödémacsökkentő (duzzanatcsökkentő), vízhajtó, és epére való hatása köré csoportosulnak. Amennyiben nincs szükség masszív vízhajtásra, abban az esetben természetes alternatívája lehet a hagyományos vízhajtóknak. Nagyon fontos indikációja a fejsérülést követő fejfájás, illetve visszamaradó tünetek megszüntetése.

Agyrázkódás (mindenképpen orvosi vizsgálat szükséges)
Agyrázkódást követően szintén ödémacsökkentő hatását használjuk ki. A trauma után adjunk Ferrum phosphoricum D12-t, Kalium phosphoricum D6-ot és Natrium sulfuricum D6-ot fél óránként váltakozva két órán keresztül, majd a tünetek fennállásáig naponta 4x1 tbl Natrium sulfuricum D6 Schüssler sót.

Epehólyag-gyulladás( orvosi felügyelet szükséges)
Akut stádiumban: Natrium sulfuricum D6 és Ferrum phosphoricum D12 felváltva fél óránként 1-1 tbl 2órán keresztül, majd naponta 4x1 tbl mindkettőből. Az akut stádium lezajlását követően a gyulladás második stádiumának szerét, azaz Kalium chloratum D6-ot kell adni, naponta 4x 1 tbl-t.

Epekő
Rohammentes stádiumban: Natrium sulfuricum D6 és Natrium phosphoricum D6 4x1 tbl 3 napig, majd három hét szünet. A három hetes szünet leteltével megint szedjük 3 napig a szereket, majd ismét tartsunk szünetet.

Elválasztás szoptatáskor
Natrium sulfuricum D6 naponta 6x1 tbl

Ödémák, duzzanatok, lábdagadás, szem körüli terület duzzanata
Naponta 4x 1 tbl Natrium sulfuricum D6

Vízhajtásra
Natrium sulfuricum D6 naponta 3x1 tbl

 

 Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés