2025. Január 11. szombat
A cheddar, a brie és a parmezán sajt egy speciális, spermidin nevű összetevőt tartalmaz, amely a károsodott májsejtek duplázódását megakadályozza, így a májrák kialakulásának kockázata jelentősen csökken.

Sokan azért nem fogyasztanak sajtot, mert attól tartanak, hogy túl sokat hízhatnak a tejtermékektől. Egy friss kutatás szerint azonban a sajt egy fontos összetevője, a spermidin jótékony hatással van a szervezetre, ezért mindenképpen érdemes rendszeresen fogyasztani.

Ami "az így maradj fiatal" cikkekből kimaradt>>> 

 

A sajt segítségével elkerülhető a májfibriózis, illetve az új. májsejtes májrák (HCC), amely a májrák talán leggyakoribb fajtája. A májbetegség jelenleg az ötödik vezető halálok Angliában és Wales-ben, és évente több mint 11 ezer halálesetet okozott 2014-ben az Egyesült Királyságban. Az frissen diagnosztizált májrákos esetek közül nagyjából 5 500 HCC-eset.

A Texas A&M University kutatói azt vizsgálták, mi történik, ha egyes egérpopulációk egész éven kizárólag sajtot kapnak. Mint kiderült, ezeknek az állatoknak a várható élettartama eleve 25 százalékkal nőtt, azonkívül a máj megbetegedései is elkerülték őket. A szakemberek úgy vélik, hogy ha ugyanez az összetevő az emberek életében is ilyen fontos szerepet játszana, 100 évig élnének 81 év helyett. Kiderült az is, hogy a sajt mellett a gomba, a szója, a hüvelyesek, a kukorica és a teljes kiőrlésűek hasonló pozitív hatással járnak várható élettartam tekintetében.


Forrás: Medipress
2017. 05. 04.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés