2024. Július 18. csütörtök

Gyógyfürdők, wellness

szauna
A finnek tudnak valamit! A szaunázás erősíti az immunrendszert, jól hat a stressz ellen, frissíti a vérkeringést, felgyorsítja az anyagcsere-folyamatokat. Hogyan szaunázzunk?
BŐVEBBEN


Kneipp

A vízgyógyászat, más néven hidroterápia, egy klasszikus természetgyógyászati eljárás, amelyhez a nem gyógyvízzel történő kezelések tartoznak.


BŐVEBBEN


suhanj

Egy ideje minden tömegsport-rendezvényen feltűnnek a jellegzetes élénk kék színbe öltözött kis csoportok. Mosolygósak, kedvesek, és közös bennük az is, hogy nem az elért időeredményre a legbüszkébbek. Nem is a versengés a céljuk, hanem a mozgás maga, ennek örömét viszont nemcsak érezni szeretnék, hanem másokat is hozzásegíteni az átéléséhez. Ők a Suhanj Alapítvány „suhancai”.


BŐVEBBEN


A rendszeresen szaunázó férfiak körében kétharmadával alacsonyabb a szívroham kockázata – derül ki egy friss kutatásból.
BŐVEBBEN


A hidroterápia története

A vízgyógyászat a gyógyítás egyik legősibb formája, története az ókorra nyúlik vissza. A görögök gyógyító erőt tulajdonítottak a víznek, a rómaiak gazdag fürdőkultúrája ma is legendás és csodálatra méltó.


BŐVEBBEN


masszőr, svédmasszázs, masszázs

A svédmasszázs relaxál, oldja a feszültséget, és segít az alvászavarok leküzdésében; sőt, bizonyos típusú fájdalmak csökkentésére is kiválóan alkalmas.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Egri Réka
Fogszabályozó szakorvos
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés