2021. Május 16. vasárnap

 Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

A világon több mint 6 millió ember szenved valamilyen veleszületett immunrendellenességben. Egyes becslések szerint hazánkban akár 40000 primer immunhiányos beteg is lehet, figyelembe véve az enyhe, kezelést nem feltétlenül igénylő eseteket is. A hivatalosan primer immunhiánynak nevezett betegségek az immunrendszer hibás működését okozhatják, és leggyakrabban a szervezet antitesttermelésének rendellenességeivel társulnak. Jelenleg a vérplazma alapú terápiák jelentik erre az egyetlen kezelési lehetőséget, amelyek önkéntes donorok plazmájából készülnek. A Primer Immunhiány Világhete, amelyre április 22. és 29. között kerül sor, elősegíti a betegséggel kapcsolatos ismeretek bővítését.


A primer immunhiányos betegségek (PIB) az immunrendszer rendellenességei. A beteg veleszületett védekezőképessége nem úgy működik, ahogy kellene. Ez főleg visszatérő fertőzésekben vagy a kezelésük során jelentkező problémákban nyilvánul meg. Magyarországon becslések szerint akár 40000 primer immunhiányos beteg szenved ebben a betegségben.

A gond elsősorban a szervezetben működő antitestek hibás működéséből vagy elégtelenségéből fakad. Ez azt okozza, hogy még a legtöbb ember számára ártalmatlan mikroorganizmusok is súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak ezeknek a betegeknek és súlyosabb esetekben az immunrendszer saját sejtjeit és szöveteit is megtámadhatja. "Csaknem 400 különböző betegség van, amelyek az immunrendszeri rendellenességek közé tartoznak, és ezek mind különböző problémákat okozhatnak a betegek számára. Vannak, akik hajlamosak a rosszindulatú megbetegedésekre, mások allergiától szenvednek, a probléma formája és intenzitása nagyon egyedi "- mondja Dr. Nyerges Judit, a Takeda (Vascular Plazma és Sanaplasma) központok ügyvezetője. A vállalat vérplazma gyűjtésével foglalkozik, amelyből gyógyszereket állítanak elő többek között PIB-ben szenvedő betegek számára.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

----------------------------------------------------------------------------------------------------

"Az immunrendellenességben szenvedő betegeknek immunglobulinra van szükségük a kezelésekhez. Ez az egyik vérplazmában található fehérje, ezért a vérplazma döntő fontosságú az immunglobulin előállítása szempontjából. A PIB-ben szenvedő betegek élete az önkéntes donorok vérplazmájától függ, ugyanis nem létezik erre alternatív gyógymód. Ezért olyan fontos, hogy az emberek plazmát adjanak, mert ez segíthet a PIB-ben szenvedő betegek életminőségének javításában” - magyarázza a szakértő.

A kezeléshez fontos a megbízható diagnózis felállítása, és ez gyakran problémába ütközik. "Tekintettel arra, hogy a betegség ritkán jelenik meg, néha sok évbe telhet a PIB megfelelő diagnózisa" - mondja Dr. Nyerges, hozzátéve, hogy többek között ezért is hívták létre a Primer Immunhiány Világhetét. Célja, hogy felhívja a figyelmet a betegség súlyosságára az egészségügyi szakemberek, a betegek és a lakosság körében egyaránt, annak érdekében, hogy a betegeket a lehető leghamarabb diagnosztizálják és megkezdhessék a kezelést.

A Primer Immunhiányos Betegek Egyesülete https://www.pibe.hu/ egész évben, folyamatos támogatást nyújt a magyar betegek számára.


Forrás: Momentum Communications
2021. 04. 22.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés