2024. Július 18. csütörtök
Bármilyen gondosan ápolja is a bőrét, az évek múlásával gyakori, hogy – épp a legfeltűnőbb helyeken - az arcon, a dekoltázson, a kézfejen különböző méretű, szabálytalan alakú, világosabb és sötétebb barna pigmentfoltok jelennek meg. Ezek a foltocskák egyre szaporodnak, és a nyári szeplőktől eltérően télen sem halványulnak el, sőt, élesebben látszódnak a sápadtabb, téli bőrön. Az idősödő bőr gipszfehér színe, és az öregségi foltok megjelenése a Calcium sulfuricum só hiányát jelzi. A megfelelő Schüssler só alkalmazásával tehetünk a terjedésük megállításáért!

Az évek múlása természetes módon meglátszik a bőrünkön. Egyik gyakori „szépséghiba”, hogy az idősödő bőr alapszíne elhalványul, gipszfehér lesz, egyenetlenné válik, és ahogy a Lipofuscin nevű pigment helyenként felszaporodik benne, kisebb-nagyobb, szabálytalan formájú sárga, világosbarna foltok jelennek meg rajta. Ezek az ún. öregségi foltok hiányállapotot jeleznek: a szervezet Calcium sulfuricum hiányának jelei. Eleinte alig láthatók, a nyári, napsütötte bőrön nem is tűnnek fel, de a fényhiányosabb időszakokban annál inkább megmutatkoznak. Aggodalomra nincs ok, hiszen jóindulatú elváltozások, többnyire csak szépséghibát jelentenek. A túlzott elterjedésük ellen azonban tehetünk, a szervezet sóháztartásának optimális helyreállításával, a Calcium sulfuricum Schüssler-só alkalmazásával megállíthatjuk a szaporodásukat.

Calcium sulfuricum, az idősödő bőr sója

A Calcium sulfuricum természetes forrásai a borsó, a lencse, a fokhagyma, a rozs, a különféle saláták és a spenót. Hiányában jellemző a gipszfehér arcszín és a különféle pigmentfoltok megjelenése. Ezek hiányában is gondoljunk rá, ha a szervezetünkben gyakran előfordulnak tartósan fennálló különböző gennyes folyamatok, mint például gennyes pattanások, vagy hosszabb ideje fennálló fekély gyógyulásával küzdünk.

Hogyan alkalmazzuk?

Zavaró időskori foltok esetén, valamint tartósan fennálló gennyes folyamatok lezárására D6-os potenciában alkalmazzunk napi 3x1 tablettát, nyelv alatt elszopogatva, vagy másfél literes buborékmentes ásványvízben feloldva.


Szerző: Kiss Éva

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés