2024. Július 21. vasárnap
Felmérések szerint egy átlagos nő élete során 31 évet tölt diétázással, és ez alatt 61 különböző féle fogyókúrás módszert próbál ki.

A sztárok sem mentesek a fogyókúraláz alól, van, aki csak bébiételeken él, más a grapefruiton kívül nem hajlandó semmi mást enni, megint más a diétás kólára és a cigarettára esküszik. A legújabb őrület azonban az összes eddigit felülmúlja, újabban ugyanis Paris Hiltontól kezdve, Madonnán át, Britney Spearsig a legtöbb híresség a nyalóka-diétában hisz.

Noha a nyalóka a közvélekedés – és a fogorvosok – szerint sem tartozik a legegészségesebb ételek közé, a kanadai Power Pops cég által kifejlesztett étvágycsökkentő változata három súlycsökkentő összetevőt is tartalmaz: hoodiát, ami egy dél-afrikai növényi kivonat, citrimaxot, amit a garcinia cambogia nevű növényből nyernek ki, valamint guaranát, ami egy természetes koffeinforrás. A termék különféle ízekben kapható a kapucsínótól kezdve, a sajttortán át, egészen az almás pitéig vagy az eperig, és természetesen mindegyik változat cukormentes, és maximum 10 kalóriát tartalmaz. A gyártók ajánlása szerint a nyalókából naponta hármat érdemes elnyalni, minden főétkezés előtt egyet-egyet.

A szakértők szkeptikusan állnak a dologhoz, egyes vélemények szerint ugyanis a hoodia közvetlenül az agyba fecskendezve valóban lehet étvágycsökkentő hatású, de hagyományos módon elfogyasztva erre egyelőre semmilyen tudományos bizonyíték nincs, ráadásul orvosi felügyelet nélkül nem is igazán ajánlott a fogyasztása.


Forrás: Medipress
2014. 11. 20.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés