2024. Július 20. szombat
Michael Jackson halálát altató-túladagolás okozta – adta hírül hétfőn a The Los Angeles Times című napilap igazságügyi orvosszakértőkre hivatkozva. A Los Angeles-i halottkém szerint emberölés történt.

A popsztár vérében halálos mennyiségű erős anesztéziás szer, propofol volt – derült ki a Los Angeles-i halottkém jelentéséből, amelyet aznap hoztak nyilvánosságra Houstonban. A szakértői jelentés megállapította, hogy az énekes szervezetébe néhány órával halála előtt végzetes gyógyszerkeverék került: az erős érzéstelenítő hatású szer mellet két nyugtatót is kimutattak.

Michael Jackson, altató, propofol

A popsztár magánorvosa, Conrad Murray heteken át naponta adott propofolt, egy igen erős, egyebek között műtéti altatásokhoz használt szert az álmatlanságban szenvedő Jacksonnak – idézte az újság a rendőrségi nyomozással összefüggő iratokban közölt szakértői véleményeket. Attól félve, hogy a páciens függőségbe kerül a szertől, az orvos nem sokkal Jackson június 25-i halála előtt csökkentette a dózist, egyszersmind további – enyhébb – altatókat adott neki.

Az orvost emberöléssel gyanúsítják. Egyelőre nem emeltek vádat ellene, de a CNN hírtelevízió szerint a halottkémi jelentés alapján minden bizonnyal ez fog történni.

Az 50 koncertből álló londoni turnéra készülő popsztár Los Angeles-i bérelt otthonában hunyt el váratlanul; hirtelen szívleállás vezetett halálához. Orvosa, Conrad Murray talált rá az ágyában fekvő, de már nem lélegző Jacksonra, akit sikertelenül próbált újraéleszteni. A rendőrség a haláleset óta folytatott nyomozás során arra kereste a választ, milyen gyógyszerek játszhattak szerepet az 50 éves előadó halálában.

Az orvos, akit a popsztár halálának ügyében gyanúsítottként kezel a rendőrség, múlt szerdán a YouTube videomegosztó portálon azt üzente a világnak: az igazat mondta, és bízik benne, hogy az igazság győzedelmeskedni fog. Murray május óta állt Jackson szolgálatában, az énekes magánorvosaként havonta 150 ezer dollárt (29,1 millió forint) keresett. Az eredeti tervek szerint a több praxissal is rendelkező szakember a londoni koncertsorozatra is elkísérte volna a pop királyát.


Forrás: MTI
2009. 08. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés