2021. Október 16. szombat

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz - állapította meg a Ya-le Egyetem kutatóinak tanulmánya.


A friss tanulmány két felmérésen alapult, amelyeket az Egyesült Államokban és Olasz-országban végeztek, olyan országokban, ahol súlyos volt a koronavírus-járvány. A vizsgálat bebizonyította, hogy amikor mindkét országban egyre több ember viselt maszkot, az olyan öngerjesztő körforgást hozott létre, amely másoknál is megerősítette ezt a viselkedést.

A kutatók szerint a koronavírus-járvány elleni védekezésként egyre gyakoribb maszkviselés olyan társadalmi normát teremtett, amely felbátorítja az embereket, hogy nyilvános helyeken maszkot hordjanak."

Maszkviselés koronavírus sokan

Az emberek nagyobb valószínűséggel viselnek maszkot, és másokat is erre ösztönöznek, ha a maszkviselés mindenütt jelen van".

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A tanulmány azt is kimutatta, hogy az Egyesült Államokban hatékonyabbak azok a köz-egészségügyi kampányok, amelyek azt hangsúlyozzák, hogy az emberek mások védelmében viseljenek maszkot, mint azok a felhívások, amelyek azt emelik ki, hogy a maszkok hogyan védik a viselőt.

A kutatók 2020. október 1. és október 22. között az Egyesült Államokban, valamint 2020. október 22. és november 8. között Olaszországban végeztek felmérést. Abban az időben az Egyesült Államokban nem volt országosan kötelező a maszkviselés, míg Olaszor-szágban igen. Az amerikai és az olasz felmérésben 3100, illetve 2659 válaszadóból álló minta szerepelt.

"Nem láttunk bizonyítékot arra, hogy a maszkot viselő emberek számának növekedése ösztönözte volna a maszk használatának mellőzését" - mondta Gregory A. Huber, a Yale politológia professzora, a tanulmány társszerzője. "Inkább azt tapasztaltuk, hogy az emberek nagyobb valószínűséggel követték a társadalmi normát azáltal, hogy maszkot viseltek, vagy közbeléptek, amikor olyan valakivel találkoztak, akinek az orráról lecsúszott a maszk".


Forrás: MTI
2021. 10. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés