2024. December 29. vasárnap
Ha túl magas vércukorszinttel küzdünk, és az orvos a szénhidrátok és cukrok visszafogását javasolta, segíthet, ha a kenyeret – és a többi szénhidrátot – csak az étkezés legvégén fogyasztjuk el.

A szakemberek szerint mindenki, aki glükóz (azaz vércukor) problémákkal küzd, jobban teszi, ha a zöldségekkel és a hússal kezdi az étkezést, és a kenyeret csak később, lehetőség szerint kisebb dózisban fogyasztja. Ugyanez vonatkozik a krumplira, a tésztára is, így ugyanis a vércukorszint egyensúlyban tartható.

Hajhullásra ajánlott csodálatos, kézműves samponszappan > > >

„Az étkezés legvégén elfogyasztott szénhidrát hasznos stratégia lehet az étkezés utáni glükóz-szint egyensúlyának fenntartásában. Valószínűleg jobb tanács, mint a szénhidrát teljes elhagyása, amire a többség nem képes” – mondja a kutatást vezető Dr. Alpana Shukla. A felmérés során 16 diabéteszes pácienst vizsgáltak, akik ugyanazt a menüt ették három különböző időpontban, és az egyes elemeket más és más sorrendben fogyasztották el. A három elem a kenyér, a csirke és a saláta volt narancslével, és mint kiderült, a szénhidrátot legvégére hagyók glükózszintje fele olyan magasnak bizonyult, mint azoké, akik azzal kezdték az étkezést.

Ez a fogyasztási mód mintegy 40 százalékos alacsonyabb volt annál is, amennyiben az alanyok a három elemet egyszerre fogyasztották el – olvashatjuk a BMJ Open Diabetes Research and Care szaklapban.


Forrás: Medipress
2017. 10. 14.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés