2024. Április 17. szerda
Befejeződött az ország egyetlen gyermek-idegsebészeti osztályának teljes körű felújítása a fővárosi Amerikai úton található Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Az intézményben 2009-ben voltak nagyobb felújítási munkálatok, azok viszont nem érintették a gyermekosztályt. A modernizálás halaszthatatlanná vált, de azt a kórház önerőből nem tudta megvalósítani. Idén viszont mások mellett a Szerencsejáték Zrt. hozzájárulásának köszönhetően a gyermekosztályt is felújították.

A munkák során átalakították a betegellátó helyiségeket és két nővérállomást is kialakítottak. Továbbá áthelyezték és zuhanyzóval is felszerelték az úgynevezett mamaszobát, ahol a szülők kényelmesen, a gyermekükhöz közel tölthetik az éjszakákat. Az osztály számára számos orvostechnológiai eszközt szereztek be, például őrzőmonitorokat, infúziós pumpákat, vérnyomásmérőket, elektromos tápszermelegítőket és csecsemőmérlegeket, mindemellett teljes modernizáción estek át az épületgépészeti és -villamossági, valamint orvostechnológiai hálózatok - olvasható a közleményben.


Forrás: MTI
2015. 12. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés