Amint arról a kutatásban résztvevő Stephanie Chevalier, a McGill Egyetem munkatársa beszámolt, az öregedéssel járó funkciós hanyatlás következtében idős korban gyakoriak az esések, a mentális hanyatlás, és ebből kifolyólag az önállóság elvesztése. A szakember annak kívánt utána járni, vajon a megfelelő mennyiségű fehérjefogyasztás lassítja-e ezt a folyamatot, ezért közel 1700 Quebecben élő, 67 és 84 év közötti, egészséges férfit és nőt kísért figyelemmel 3 éven át.
Szuper és különleges egészségügyi ellátás a Szigeten >>>
A vizsgálatból kiderült, hogy a három év alatt mindenkinél jelentkezett bizonyos fokú fizikai hanyatlás, ám akik naponta háromszor fogyasztottak fehérjét tartalmazó ételt, azoknál az izomerő nagyobb fokú maradt, mint azoknál, akik csupán a vacsora során jutottak fehérjéhez. Korábbi vizsgálatok már felhívták rá a figyelmet, hogy a felnőttek számára naponta testkilogrammonként minimum 1,2 gramm fehérje fogyasztása ajánlott, amit a reggeli, ebéd és vacsora során kell magukhoz venniük. A fehérje szárnyasokból, halból, tojásból, mogyoróvajból, babból, diófélékből is kinyerhető, de természetesen a fizikai erőnléthez emellett a megfelelő mennyiségű mozgás is elengedhetetlen. A vizsgálat további részleteiről az American Journal of Clinical Nutrition című lapban olvashatnak az érdeklődők.
A legkülönösebb nyári szépségtippek, melyeket valaha olvastunk >>>