![](/themes/vital_theme/images/ferdevonal_zold.gif)
Leves: Narancsos sárgarépaleves
A puffasztó hatásúakat, a nyers hagymát és egyeseknél a paradicsomot leszámítva a zöldségek többségét az epebetegek többsége jól tolerálja, ezért a belőlük készült levesek az étrend fontos részét adhatják. A zöldséglevesnek nem kell azonban unalmasnak lennie: ez a répaleves a hozzáadott narancsnak és a szerecsendiónak köszönhetően pikáns ízt kap. Az elkészítéskor érdemes törekedni a minél kevesebb zsír és tejföl felhasználására.
-------------------------------------a cikk lentebb folytatódik------------------------------------------
Legyen lapos a hasa!
A legtöbb ember a hasára hízik, és gyakran egy sikeres fogyókúra után sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, az úszógumik.
Itt egy jó kis haslaposító koktél! Megnézem >>
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Főétel: Illatos-omlós pulykaszelet
Az epét leginkább a zsírok terhelik meg, ezért a húsok kiválasztásakor mindenképp előnyben kell részesíteni a soványabbakat. A vékony pulykaszelet gyorsan és egyszerűen elkészül, és még jobb, ha sütés helyett pároljuk.
Köret: Almás-mazsolás rizs
A köretek terén viszonylag szerencsés az epebetegek helyzete: az olajban sült ételeket leszámítva a legnépszerűbb köretek, a rizs és a krumpli bátran fogyaszthatók. A natúr főtt rizst dobjuk fel almával és mazsolával!
Desszert: Karamellöntetes sült puding
Az epediétában az édességek terén is a legfőbb szempont a zsírszegénység, ezért a pudingok ideális desszertnek számítanak a betegek számára.