2021. Június 19. szombat
Az ötvenes éveikben járó emberek ma már sokkal egészségesebben táplálkoznak, többet mozognak és a növekvő szabadidejüknek köszönhetően sokkal jobban odafigyelnek az életmódjukra, mint húszas éveikben – legalábbis Nagy-Britanniában.

Az Engage Mutual biztosító megbízásából készített, 1500 ötven feletti ember bevonásával készült felmérés szerint az idősödő britek hetede több időt fordít a testmozgásra, mint fiatal korában, és szentel nagyobb figyelmet a gyümölcsökben és zöldségekben gazdag, készételekben szegény egészségesebb táplálkozásra.

életmód

A legfittebb megkérdezettek átlagosan heti négy alkalommal végeznek valamilyen aktív testmozgást, ilyen például a séta, az úszás, a kerékpározás és az aerobic. A válaszadók több mint felét a súlyproblémák, majdnem egyharmadukat az unokákkal való könnyed lépéstartás, 17 százalékukat valamilyen egészségügyi probléma vezette rá az életmódváltásra.

„Ezek az eredmények megcáfolják az öregedéssel kapcsolatos előítéletek nagy részét, és nagyszerű kilátásokkal kecsegtetnek minket, ha figyelembe vesszük, hogy a várható élettartam növekedésének köszönhetőn sokunkra az ötvenedik életévünk betöltése után is sok izgalmas év vár még” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása Louise Withyt, az Engage Mutual biztosító munkatársát.

A várható élettartamra vonatkozó jelenlegi előrejelzések szerint a 65 éves férfiak további 17, női kortársaik pedig plusz 20 évet élnek majd.

„Sokak számára az ötvenes éveikbe való belépés jelentheti az új kezdetet. A gyerekek kirepülnek és vége a hosszú munkaóráknak, így az embereknek lehetőségük nyílik arra, hogy a saját igényeiket helyezzek előtérbe, illetve szükség esetén változtassanak az életstílusokon és egészségesebb szokásokat vezessenek be a mindennapjaikba”.


Forrás: MTI
2011. 06. 28.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés