2021. November 30. kedd

   Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

A fejlett országokban a megtermelt, feldolgozott élelmiszerek egyharmada nem kerül a fogyasztó asztalára és válik így hulladékká - mondta Áder János köztársasági elnök a Kék bolygó című podcast hétfői adásában, amelyben az ételpazarlás megelőzéséről beszélgetett meghívott vendégével.


Az államfő Wettstein Alberttel, a Munch ételmentő applikációt kifejlesztő magyar vállalkozás egyik alapítójával beszélgetett arról, hogyan lehet megelőzni, hogy a fel nem használt étel, készétel a kukába kerüljön, terhelve ezzel a környezetet.

Élelmiszerpazarlás applikáció zero waste

A fiatal egyetemistákból álló csapat egy olyan közösségi vállalkozást hozott létre, amely megmenti a jó minőségű étteremi készételeket a kidobástól. Egy Kína méretű földterületet lehetne megtölteni a fel nem használt élelmiszerekkel, el nem fogyasztott ételekkel. A különböző számítások szerint az élővizek negyedét használjuk fel olyan élelmiszerek előállítására, amelyeket azután kidobunk.

A kidobott élelmiszer pénz- és energiapazarlás, nő a károsanyag-kibocsátás, és ha helytelenül szabadulunk meg ezektől az ételektől, akkor elszennyeződhetnek élővizeink is.

összes új eset mintegy negyedét teszi ki.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mostanra már senki nem tagadja, hogy valami történik körülöttünk, a klíma változik, az üvegházhatású gázok 70 százalékának kibocsátásáért száz cég felelős, azonban el kell gondolkodnunk azon, hogy személy szerint mi mit tudunk tenni a környezetünkért.

Egyre kevesebben vannak, akik azt mondják, hogy a klímaváltozásban az emberi hatás nem releváns, a mostani klímaváltozás sebessége és üteme lényegesen gyorsabb, mint az emberiség történetében bármikor. Az ipari forradalom óta történt fejlesztésekkel, beruházásokkal jelentősen hozzájárultunk a klímaváltozáshoz. Az ételmentő alkalmazást új szolgáltatásokkal szeretnék bővíteni, hiszen az éttermeken kívül sok felesleg keletkezik a háztartásokban vagy az élelmiszerfeldolgozásban. Vállalkozásukhoz próbálnak a piacon már bizonyított üzletembereket megnyerni azzal, hogy a környezetvédelem nemcsak jótékonysági dolog lehet, hanem üzlet is - mondta Wettstein Albert.

Ezenkívül az Élelmiszerbankkal dolgoznak egy stratégiai partnerségen, és felvették a kapcsolatot a Máltai Szeretetszolgálattal a rászorulóknak szánt ételcsomagok eljuttatásáért.


Forrás: MTI
2021. 10. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés