2024. Július 18. csütörtök
Stressz, munkahelyi problémák, nyomasztó családi gondok? A Schüssler-sók ezúttal is megoldást jelenthetnek. Dr.Sós Éva homeopata orvos elmondja, hogyan.

- Mi a homeopátiás megoldás hangulatzavarok esetén? Dr. Sós Éva: Átmeneti érzelmi zavarok természetes módon fordulnak elő az életünkben. Igazi baj akkor van, ha ezek eluralkodnak a mindennapokban, s akár hosszú hónapokon át fennállnak. Amennyiben a fő panasz a depressziós hangulat, minden korosztálynak ajánlott néhány Schüssler-só szedése, mivel természetes hatóanyagot tartalmaznak nagy hígításban, és nagyon jól használhatóak a hagyományos gyógyszerek mellett is.

- A különféle korosztályok számára melyek nyújtanak segítséget?

S.É.: Gyermekeknek ajánlott a kalcium-foszfát az úgynevezett: „fáj a fejem a tanulástól” panaszra. Segíti a tanulást, erősíti az akaraterőt és a szellemi ellenálló képességet, az önbizalmat. Napi 3x1 D6 potenciájú só alkalmazása javasolt. Kiegészíthetjük a hatást magnézium-foszfáttal, ami a „lelki görcsök” oldására, alvási problémákra javallott. Tiniknek és egyetemistáknak a már említettek mellett a kálium-foszfát hasznos. Az agy szürkeállományának működéséhez szükséges, de kimerültségre, hangulatingadozásokra is kiváló. Túlterheltség esetén természetesen a legjobb a pihenés és a sok alvás, de mindkét sóból D6-os erősségű, napi 3x1 tabletta is segíthet túljutni egy-egy nehezebb perióduson. A negyvenes korosztály érintettsége talán a legszembetűnőbb, hiszen ennek a generációnak a feladata gondoskodni a családról. Nekik segít a Schüssler-sók közül a kálium-klorátum.

- Terhesség vagy idősebb kor lehet kizáró ok?

S.É.: Egyik sem. A Schüssler-sók várandósság alatt is szedhetők, sőt az eleve sok gyógyszert szedő idősebb korosztály számára is ajánlom.

 


Szerző: Kiss Éva

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés